Onze projecten

Samen met onze partners werken we hard aan onderhoud, renovatie en verduurzaming van ons woningbezit. Daarnaast zijn we dagelijks bezig met drie urgente thema’s die momenteel spelen in de woningmarkt: woningkrapte, vergrijzing en zorg. Met behulp van verschillende initiatieven proberen we bij te dragen aan oplossingen voor deze problemen. Zoals de aankoop van flexwoningen en het project Sleutel tot langer thuis.

Flexwoningen: tijdelijke, ‘kant en klare’ woningen

De afgelopen jaren zien we dat inschrijftijden en zoektijden in ons kerngebied oplopen. Dat is natuurlijk een onwenselijke situatie. Ook is er een grote krapte op de woningmarkt en zitten er maar liefst 12.000 statushouders in tijdelijke opvangcentra, omdat ze geen woning kunnen vinden. Mooiland zocht daarom naar mogelijkheden waarmee we dit probleem kunnen verkleinen.

Nieuwbouwprojecten

We bouwden 36 nieuwbouwwoningen in 's-Hertogenbosch

De transformatie van het voormalige kantoorpand aan de Rijnstraat naar 36 sociale huurappartementen is afgerond. Bekijk hier het filmpje.

26 nieuwbouwwoningen in Sint Anthonis en Nistelrode

In Nistelrode realiseerden we 26 eengezinswoningen in nieuwbouwwijk Zwarte molen en in Sint Anthonis 11 nultredenwoningen.

De Sleutel tot langer thuis

Het aantal ouderen in Nederland groeit, in het Land van Cuijk is er zelfs sprake van een dubbele vergrijzing. Dat merken we ook bij Mooiland. “De helft van onze doelgroep is 60 jaar of ouder,” vertelt Inez Kessels, programmamaker Wonen & Zorg. Senioren blijven steeds langer thuis wonen, kunnen minder gebruik maken van zorg vanuit professionele organisaties en leunen vaker op mantelzorgers. Door verschillende projecten vanuit het programma Wonen & Zorg, proberen we het thuis wonen voor senioren zo makkelijk en comfortabel mogelijk te maken.

Frisse start

We vinden het belangrijk dat bewoners prettig wonen. Een fijne leefomgeving, betekent ook een schone, opgeruimde leefomgeving. Daarom willen we ervoor zorgen dat onze complexen van binnen en buiten spik en span zijn. Mooiland is vanaf 1 april 2022 een nieuwe samenwerking aangegaan met twee schoonmaakbedrijven: Aalbers en Toekomst schoonmaakbedrijven.