Onze projecten

Samen met partners besteden we veel tijd en aandacht aan het verduurzamen van onze woningvoorraad en het bouwen van duurzame nieuwbouwwoningen. Afgelopen maanden maakten we op het gebied van duurzaamheid mooie, grote stappen. Mooiland tekende samen met met bestuurders van het Land van Cuijk en woningcorporatie Wonen Vierlingsbeek een duurzaamheidsakkoord. Dat deden we ook in de gemeente Bernheze, samen met de gemeente, BrabantWonen, Joost en Waterschap Aa en Maas. In de duurzaamheidsakkoorden spreken we onder andere af om de CO2-uitstoot in 2030 met 49% verlaagd te hebben, ten opzichte van 1990.

Nieuwbouw Lith: de eerste steen

In het centrum van Lith bouwen we 15 huurappartementen. Johan van der Schoot, wethouder van de gemeente Oss, Mike Janssen, projectleider Van der Heijden bouw en ontwikkeling en Carly Jansen, bestuurder Mooiland, legden ieder een symbolische eerste steen. We verwachten dat de nieuwe bewoners begin 2022 de sleutel van hun appartement ontvangen.

Sloop Tamboerstraat in Sint-Hubert is gestart

Gebroeders van Herpen is, in opdracht van Mooiland, gestart met de sloop van de zes HAT-woningen in de Tamboerstraat in Sint-Hubert. Vier andere HAT-woningen in dezelfde straat worden omgebouwd naar twee ruime eengezinswoningen. Zo proberen we de verhouding tussen sociale huur- en koopwoningen in evenwicht te houden.

Zonnepanelen op 1.800 huurwoningen

Tenten Solar plaatst de komende drie jaar zonnepanelen bij 1.800 huurwoningen in ons kerngebied. Daarnaast nemen zij ook het beheer van bestaande en toekomstige zonnepanelen-installaties vanuit nieuwbouw- en renovatieprojecten op zich. Bart Kivits, directeur Vastgoed: “Het plaatsen van zonnepanelen bij 1.800 van onze huurwoningen draagt bij aan onze duurzaamheidsambities. Daarnaast is het plaatsen van zonnepanelen ook voor onze huurders een aantrekkelijke woningverbetering: een duurzame manier van energiegebruik én lagere woonlasten.”

Renovatie en verduurzamen van onze woningen

In 2021 hebben we maar liefst 1410 woningen verduurzaamd. Daar zijn we erg trots op! In dit filmpje brengen we een renovatieproject in Gennep onder de aandacht en vertellen bewoners hoe zij de renovatie ervaren hebben.

Hoogste punt in Nistelrode en Sint Anthonis!

In de uitbreidingswijk Zwarte Molen in Nistelrode bouwen we 15 energiezuinige huurwoningen. Ook in Sint Anthonis wordt hard gewerkt. Daar ontwikkelen we het nieuwbouwproject ‘Op de Beek', waar 11 sociale huurwoningen komen. Deze maand bereikten beide nieuwbouw-projecten het hoogste punt. Samen met de bouwvakkers vierden we dit speciale moment.

Volop werkzaamheden aan de Rijnstraat in ’s-Hertogenbosch

De transformatie van het kantoorpand aan Rijnstraat 10 nadert z’n einde. Directeur Vastgoed Bart Kivits laat in bovenstaand filmpje de laatste update zien van de transformatie. In november zijn ook de sloopwerkzaamheden van het kantoorpand aan Rijnstraat 4 gestart. Hier bouwen we 76 sociale huurappartementen.