Onze bewoners

Mooiland wil thuis geven als volwaardige woningcorporatie. Vooral in deze moeilijke, vreemde tijd is dat belangrijker dan ooit. Ondanks alle beperkingen blijven we oog voor elkaar houden en verbindingen maken. We zijn daarom erg trots dat we een A-status op de Aedes Benchmark hebben gescoord, wat aantoont dat we zelfs in moeilijke tijden kunnen thuis geven. Thuis geven doen we samen!

Huurproblemen vanwege het Coronavirus

Het Coronavirus heeft heel de wereld in zijn greep. Ook bewoners van Mooiland merken de gevolgen van de Coronacrisis: weinig sociale contacten, angst om ziek te worden en wellicht ook zorgen over hun financiële situatie. Uiteraard staan wij voor deze mensen klaar. Bijvoorbeeld als zij bang zijn hun huur niet meer te kunnen betalen.

Minimale stijging huurachterstanden Gelukkig is het aantal huurachterstanden vanwege Corona maar minimaal gestegen, vertelt Fabian op de Weegh, senior medewerker Huurzaken.

Samen de zomer door

Tijdens de zomerperiode gaven we de oudere bewoners een beetje extra aandacht. Samen met Club Goud organiseerde Mooiland de Mooiland Muziektour. In het gezelschap van getalenteerde zangers, werden verschillende complexen bezocht om bewoners een leuke, onbezorgde tijd te leveren. Uiteraard op gepaste afstand en met naleving van de Coronarichtlijnen.

Bewoner aan het woord: Liefde voor familie en de straat

“Mensen schatten me vaak tussen de 70 en 75 jaar”, vertelt meneer van der Heijden. Je zou het niet zeggen, maar met zijn 88 jaar is meneer van der Heijden de oudste bewoner uit de straat in Heesch, waarin hij woont. “Hij hoort bij het straatbeeld”, zegt zijn buurman.