Samen voor de buurt
In buurten zoeken we verbinding en samenhang. Dat doen we door woningen te verduurzamen en klaar te maken voor de toekomst. Door te investeren in wijken. En door prachtige initiatieven waarin we onze krachten bundelen met samenwerkingspartners. Met alle neuzen dezelfde kant op en de bewoners en de buurt centraal. Lees hieronder bijvoorbeeld hoe we onze krachten bundelen in de Samenwerkwijze Blikveld 360.
Krachten bundelen en de bewoner centraal bij Samenwerkwijze Blikveld360
Soms lukt het gewoon niet in je eentje, en heb je net dat éne zetje nodig om tot een oplossing te komen. Het perfecte voorbeeld daarvan is Samenwerkwijze Blikveld 360: een samenwerkingsinitiatief in het Land van Cuijk. Samen met 8 organisaties op het gebied van zorg, welzijn en wonen zetten we ons in om een verschil te maken in het leven van bewoners. Met alle krachten gebundeld en de zorgvraag van bewoners centraal, proberen we weer licht aan het einde van de tunnel te creëren. Want samen sta je sterker dan alleen.
Krachten bundelen Geen focus op het aanbod van organisaties, maar focus op de vraag van de inwoner. Mooiland, Sociom, gemeente Land van Cuijk, GGD Hart voor Brabant, GGZ Oost-Brabant, MEE, Syntein, Pantein en UniK zetten alles op alles om iemand met een hulpvraag op weg te helpen. “De kracht zit ‘m in dat we alles op een andere manier benaderen, namelijk vanuit de inwoner zelf. We vragen de inwoner: wat wil je, wat kan je zelf en wat heb je daarbij nodig? Dus niet meer: dit zijn de regels, dit zijn de procedures en dit kunnen we je bieden. We bekijken elke casus met alle organisaties én de bewoner zelf”, vertelt Inèz Kessels, programmamanager Wonen & Zorg bij Mooiland en deel van de stuurgroep. “We hopen met Blikveld360 een olievlek te creëren, zodat meer instanties op deze manier gaan werken en deze ‘samenwerkwijze’ de standaard wordt. We investeren daarom ook in opleidingen voor personeel van alle organisaties. En iedere organisatie heeft een aanjager, die zorgt dat dit initiatief in leven blijft binnen de organisatie.”
68 bewoners ontvangen sleutels Boxmeer
De kersverse bewoners gingen direct aan de slag om van hun nieuwe huis een echt thuis te maken. De nieuwbouw is gerealiseerd door Van der Heijden bouw en ontwikkeling. Het ontwerp komt uit de pen van CIER-architecten. De twee appartementencomplexen, met ieder 34 sociale huurappartementen, kregen de namen Harmonie en Melodie, zodat ze aansluiten bij het overige Weijerstaete ensemble. Een prachtig resultaat.
Project Hooghe Clock in 's-Hertogenbosch
Vrijdag 2 februari tekenden Bart Knaapen, directeur KnaapenGroep en Bart Kivits, directeur Mooiland de realisatieovereenkomst voor project Hooghe Clock. De voorbereidingen zijn in volle gang. KnaapenGroep gaat de werkzaamheden per woontoren uitvoeren en de bewoners zijn tijdelijk verhuisd naar een andere woontoren. Dit doen we omdat de renovatie erg intensief is voor de oudere bewoners die hier wonen.
30 nieuwe huurappartementen in centrum Zeeland
De nieuwbouw is volop in ontwikkeling. Carly Jansen: “We kijken uit naar een fijne samenwerking met Bouwmij Janssen en zijn blij dat we deze nieuwe sociale huurwoningen voor een mooie mix aan bewoners kunnen bouwen in de gemeente Maashorst. Alle appartementen hebben een bodemwarmtepomp die ervoor zorgt dat de appartementen in de winter verwarmd worden en in de zomer verkoeling brengt. Optimaal duurzaam en energiezuinig, zoals bij al onze nieuwbouwprojecten.”