Onze bewoners

Mooiland wil thuis geven als volwaardige woningcorporatie, waarbij we oog voor elkaar hebben, verbindingen maken en weten wat er speelt. In de rubriek ‘Thuis bij’ nemen we een kijkje achter de voordeur van verschillende bewoners. Want ieder thuis is uniek en iedere bewoner heeft zijn of haar eigen verhaal. Lees hieronder de verhalen van Dada, Roberto en meneer van Hal.

Dada: Ik hou van de keuken. Niet om te eten, maar vanwege de gezelligheid

“Ik hou van de keuken. Niet om te eten, maar vanwege de gezelligheid. Met vrienden en familie samen zijn. Ik kook graag, maar ik vind andere dingen ook heel leuk. Bijvoorbeeld wandelen, reizen, lezen of muziek luisteren. Klassieke muziek is mooi als je alleen bent, maar meestal luister ik naar Gipsy muziek. Om het leven een beetje rozig te maken.”

Roberto: Ik heb me laten inspireren in Italië

“Ik ben stylist en heb mijn eigen ideeën wat betreft woninginrichting. Toen ik hier kwam wonen, heb ik veel veranderd aan de woning. Het is nu precies zoals ik zou willen! Mijn eethoek paste bijvoorbeeld niet in deze woning. Dat vond ik jammer, want die tafel was van mijn moeder. Ik heb toen een hoek uit de tafel gehaald, zodat het precies in de keuken past. Nu staat het als een soort barretje om de keuken heen. Een eethoek met 6 stoelen in een klein huisje, zonder dat het in de weg staat!”

Meneer van Hal: Rommelmarkten bezoeken is mijn hobby

“In de glazen kast staan leuke spulletjes die ik op rommelmarkten gevonden heb. Als ik iets moois vind, dan zet ik dat in de kast. Niet alles hoor. Dat zou nooit passen. Rommelmarkten bezoeken is mijn hobby. Helaas zijn er geen markten nu vanwege Corona. Maar anders stond ik bijna 3 keer per week op een rommelmarkt. Dat doe ik nu al meer dan 10 jaar.”