In de buurt

Juist in tijden van corona is de behoefte aan contact groter dan ooit. Vooral bij onze oudere bewoners. Onze medewerkers gingen daarom regelmatig met bijzondere initiatieven aan de slag. Zo blijven we ondanks de maatregelen en de beperkingen tóch in contact met onze bewoners.

Een warme groet van onze medewerkers

Bewoners van diverse ouderencomplexen werden de afgelopen periode bezocht door onze medewerkers met een smakelijke verrassing. Onze wijkconsulenten kwamen langs de deur met een heerlijk kopje soep. En dat werd goed ontvangen! Bekijk het in het filmpje.

Met een goedgevulde bus naar de huurder

Dankzij ons nieuwe huurdersportaal Mijn thuis krijgen huurders meer regie over het maken van reparatieverzoeken. Ze kiezen zelf een datum waarop een van onze vakmannen langskomt voor hulp. Dankzij ons nieuwe voorraadsysteem krijgen vakmannen óók meer regie over het opvolgen van de reparatieklussen. Ze kunnen goed voorbereid en met een gevulde bus naar de huurder.

Typisch Boxmeer Maatjesprogramma

In tijden van corona is bezoek maar beperkt. De behoefte aan gezelligheid is groter dan ooit. Daarom organiseerden we samen met Club Goud het ‘Typisch Boxmeer Maatjesprogramma’, speciaal voor de oudere bewoners uit de complexen Celeste, Musette en de Orangerie in Boxmeer.

11 jonge, enthousiaste vrijwilligers uit Boxmeer meldden zich aan als maatje. Iedere vrijwilliger werd gekoppeld aan een oudere bewoner. Samen spreken ze wekelijks af om gezellig te kletsen of verhalen te delen. En het is een groot succes! De maatjes en de bewoners hebben het ontzettend naar hun zin en er zijn al mooie vriendschappen ontstaan. Maatje Auke vertelt: “Vanmiddag ben ik voor de tweede keer met mijn maatje gaan wandelen. We liepen door haar geboorteplaats en langs de plek waar ze geschuild heeft tijdens de oorlog. Ze deelt heel bijzondere verhalen met me.” Een mooie manier van thuis geven!