Onze bewoners

Mooiland heeft ontzettend veel bewoners, met ieder hun eigen verhaal. Lees hieronder bijvoorbeeld het verhaal van meneer en mevrouw Straaten, die door gezondheidsredenen noodgedwongen van elkaar werden gescheiden. Nu, 8 maanden later, woont mevrouw in de Weijerstaete in Boxmeer en is ze dichter bij haar echtgenoot. Lees ook het verhaal van meneer en mevrouw Thoonen, die vertellen over de wederopbouw van hun wijk De Valuwe in Cuijk.

Bewoner aan het woord: Herenigd in de Weijerstaete in Boxmeer

Mevrouw Straaten (78 jaar) woont sinds kort in de Weijerstaete in Boxmeer. Acht maanden geleden woonde ze nog samen met haar echtgenoot (80 jaar), waarmee ze 53 jaar getrouwd is, in Siebengewald. Maar door gezondheidsproblemen van haar man en van haarzelf, woonden ze plotseling uit elkaar.

Bewoner aan het woord: Een geheel vernieuwde, opgebloeide wijk

“Als je me 30 jaar geleden vroeg of ik hier wegwilde, dan had ik ja gezegd. Nu wil ik hier écht niet meer weg”, zegt meneer Toonen. Al 52 jaar wonen meneer en mevrouw Toonen in de wijk de Valuwe in Cuijk. Het echtpaar heeft de wijk weer helemaal zien opbloeien. “Het is zo’n fijne, nieuwe buurt geworden.”