In de buurt

Mooiland wil graag een volwaardige woningcorporatie zijn, die zichtbaar is in de wijk. Maar hoe doe je dat tijdens een pandemie? “Door te focussen op de dingen die wél kunnen”, legt coördinator Participatie Judith Peters hieronder uit. Ook vertelt onze wijkconsulent Inge over het groeiend aantal werkplekken in de wijk.

Een uitvalsbasis in de wijk

Dagen waarin je van afspraak naar afspraak rijdt, af en toe terug naar kantoor moet en bijna de hele werkdag vanuit de auto werkt, zijn niet de meest efficiënte dagen. Daarnaast natuurlijk ook niet heel duurzaam. Daarom creëert Mooiland steeds meer werkplekken in de wijk, beschikbaar voor werknemers die dat nodig hebben. “Ideaal, want het scheelt een hoop tijd!”, zegt wijkconsulent Inge Maessen.

“Mensen hebben nu meer dan ooit behoefte aan contact”

Hoe kun je op afstand en met ontzettend veel belemmeringen toch verbindingen leggen tussen bewoners in verschillende wijken en Mooiland? “Mensen hebben nu meer dan ooit behoefte aan contact, dus we focussen ons op de dingen die wèl kunnen. En dat is meer dan je denkt!”, vertelt Judith Peters, Coördinator participatie bij Mooiland.

Judith helpt collega’s met het organiseren van activiteiten of leefbaarheids-projecten in verschillende wijken. “Het is niet zo dat ik alles organiseer, maar ik denk mee over wat er gedaan moet worden.” Zo geeft ze samen met veel andere collega’s thuis in de wijk.