Onze bewoners

Iedere bewoner heeft zijn eigen verhaal, eigen behoeften, eigen levensstijl en woonervaring. Mooiland geeft graag aandacht aan die verhalen en gaat regelmatig in gesprek met bewoners. Zo weten we wat er speelt en kunnen we onze werkzaamheden daar op aanpassen. Lees bijvoorbeeld het verhaal van bewoners in een complex in Mill, die altijd op elkaar kunnen bouwen. Iets wat in coronatijd extra waardevol bleek.

Ruth: Heerlijk tot rust komen tussen de planten en diertjes

“De pui, het uitzicht en het licht vind ik het mooiste aan mijn appartement. Vroeger had ik altijd een tuin, maar nu ik driehoog woon niet meer. Ik ben er dol op om heerlijk tot rust te komen tussen de planten en de diertjes. Daarom nam ik veel planten mee toen ik hier ging wonen. Ik dacht: ik ga die ‘jongens’ flink de ruimte geven. Dus ik maakte een speciale kast voor mijn planten. Daarna kwamen er steeds meer en meer planten bij. Iedere plant heeft een eigen verhaal.”

Bewoners in Mill: We hebben het goed samen

"Blackie, de hond, is eigenlijk van Diny, maar loopt hier altijd gewoon lekker los. Antoon laat hem elke ochtend uit. Het is eigenlijk gewoon onze gezelschapshond! We letten allemaal goed op ‘m. We hebben ontzettend geluk met elkaar. We buurten wel vaker en zeggen altijd ‘goedemorgen’ of ‘goedenavond’ tegen elkaar. Als er iets is, kun je bij iedereen terecht. We hoeven hier echt nooit meer weg. Je kunt op elkaar terugvallen. Tijdens corona was dat natuurlijk extra fijn.”

Monique en Walter: Aan helpen hangt geen prijskaartje

“Het is in deze buurt echt nog ‘ons kent ons’. Iedereen kent elkaar, spreekt elkaar aan en zegt elkaar gedag. Het is niet dat iedereen de deur platloopt bij elkaar, maar iedereen is er voor elkaar wanneer iemand hulp nodig heeft. Voor ons gevoel hadden we gelijk een klik met de buurt. We zijn nog van de oude stempel en vinden persoonlijk contact erg belangrijk. Daarom maken we ook sneller een praatje. Dat is niet zo moeilijk, omdat er dagelijks mensen naar de dierentuin of speeltuin tegenover ons huis komen. Het is altijd een komen en gaan, en dat houdt het levendig. We helpen graag mensen. Aan helpen hangt geen prijskaartje. Dat doe je vanuit je hart. Dankbaarheid in iemands ogen is onbetaalbaar. Dáár doe je het voor. En: wie goed doet, goed ontmoet.”